Waarom Franse kinderen bijna geen ADHD hebben

ADHD

De diagnose ADHD is verschillend per land

Hoe kan het dat in het ene land het percentage kinderen met diagnose ADHD veel hoger ligt dan in het andere land? Hebben de verschillende opvoedstijlen en schoolsystemen hiermee te maken? Het percentage is Frankrijk ligt veel lager dan in de Verenigde Staten of in Nederland. Kunnen we hiervan wat leren? Gaat de Franse holistische aanpak niet te makkelijk voorbij aan het wezenlijk anders zijn van de hersenen. En waar ik het vaak met ouders over heb, in hoeverre is het te leren en te trainen om georganiseerder te leven als je hoofd zo vol is.

De overbelaste moeder die geen tijd heeft voor zichzelf bestaat niet. Franse kinderen zijn net zo levendig, creatief en onderzoekend als die van ons. Ze zijn alleen veel beter opgevoed en hebben meer zelfbeheersing. Ze hoeven niet 24 uur per dag vermaakt te worden en ontdekken de wereld in hun eigen tempo.

Franse kinderen hebben dan ook geen medicatie nodig voor hun gedrag. Franse ouders zijn de baas, niet de kinderen, aldus Druckerman. In de VS is de situatie vaak omgekeerd.

Waarom Amerikaanse kinderen vaker ADHD krijgen dan Franse

Zouden Franse en Amerikaanse kinderen zoveel van elkaar verschillen dat er naar verhouding bijna tweemaal zoveel Amerikaanse ADHD'ers zijn dan Franse? Lees het hele artikel...