Pubercoaching Jongerencoaching

Hoe werkt het

 

Meer inzicht in jezelf krijgen

De dingen gaan niet altijd zoals je hoopt en wilt. Is het lastig om er zelf uit te komen? Dan kan ik als jongerencoach je helpen om weer je draai te vinden. Samen gaan we kijken naar wat het lastig maakt, waar je over tobt en piekert, waar je onzeker van wordt of waar je meer van zou willen weten hoe het bij jou werkt.

Ik kan je helpen bij het ontdekken van wat je al in huis hebt. Vaak ben je je hier niet bewust van en kan het helpen om meer inzicht in jezelf te krijgen. In je talenten en je kwaliteiten en hoe je die kunt inzetten en welke hulpmiddelen voor jou daarbij helpen.

We gaan uit van de dingen die jij anders zou willen en van de situatie zoals jij die wilt bereiken. Door te luisteren, de juiste vragen te stellen en suggesties te doen of door samen te werken begeleid ik je om zelf een antwoord te vinden. Ook maak ik gebruik van coachingskaarten, spellen en oefeningen. Het gaat erom dat jij tot nieuwe inzichten komt. We kijken naar wat bij jou als puber, jongere, tiener of jongvolwassene past!

"A goal without a plan is just a wish"

Examenvrees of faalangst

Als je examenvrees of faalangst hebt dan coach ik je om om te gaan met de zenuwen. We kijken hoe jij de beperkende gedachten kunt aanpakken die je ervan weerhouden om te doen en te bereiken wat jij zou willen. Ik kan je helpen om meer zelfvertrouwen te krijgen of je beter te kunnen concentreren en meer overzicht te hebben en meer te weten over de bij jou passende leerstrategieën. Om weer zin te krijgen in school en niet meer te piekeren.

Waar ik onder andere aan werk met jongeren:

  • Concentratieproblemen
  • Moeite met plannen en overzicht houden
  • Overprikkeling door de omgeving o.a. bij AD(H)D en hooggevoeligheid
  • Motivatieproblemen
  • Gedragsproblemen
  • Onzekerheid/faalangst
  • Onder presteren/spijbelen/te laat komen

Pubercoaching Jongerencoaching

Ben je jonger dan 16, dan is toestemming van jouw ouders verplicht.

Betrokkenheid van ouders is sowieso heel belangrijk.

Binnen het traject, afhankelijk van wat er speelt, zullen er gesprekken zijn met 1 van de ouders of opvoeders. Maar alles gebeurt altijd in overleg met jou.